Доступність посилання

ТОП новини

Хворих на холеру у Маріуполі вже восьмеро


Державна санітарно-епідеміологічна служба підтверджує ще 3 випадки захворювання на холеру в Маріуполі Донецької області. Про це йдеться в повідомленні служби, текст якого цитує інформаційна агенція «Українські новини».

«Головний державний санітарний лікар Сергій Риженко повідомив, що сьогодні вранці у Маріуполі лабораторія Держсанепідслужби виявила ще у 3 осіб, шпиталізованих 1 червня, збудника холери», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до даних Держсанепідслужби, зразки вже спрямували у спеціалізовану лабораторію для остаточної ідентифікації. «Це сімейний осередок. Захворювання пов’язане зі вживанням риби, яку потерпілі придбали 24 травня на ринку і готували в домашніх умовах», – цитує інформагенція Сергія Риженка.

Таким чином, лабораторно підтверджено вже 8 випадків холери. Згідно з інформацією Держсанепідслужби, всі потерпілі отримують необхідне лікування, загрози їхньому життю немає.

29 травня у Маріуполі з холерою шпиталізували 3 осіб. 31 травня Міністерство охорони здоров’я підтвердило 4-й випадок холери, а пізніше у санітарно-епідеміологічній службі повідомили і про 5-й випадок. Попередні причини захворювання – потрапляння в організм морської води або вживання в їжу риби з Азовського моря.
XS
SM
MD
LG