Доступність посилання

ТОП новини

Син Чорновола вимагає допустити до слідства дружину та рідну сестру батька


Народний депутат Тарас Чорновіл вимагає допустити до слідства у справі про загибель його батька, лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола, дружину покійного Атену та його рідну сестру Валентину.

«Я домагатимуся, щоб нормально допустили до слідчих дій і дружину, і сестру батька, оскільки вона (дружина) на цьому наполягає, щоб також могла переконатися, що не відбуваються якісь підміни, фальсифікації. Тому що в неї є серйозні підозри. З нею вчинили не по-людськи», – сказав він журналістам у п’ятницю в кулуарах парламенту.

Тарас Чорновіл пояснив, що йдеться про той факт, що прокуратура звернулася по дозвіл на ексгумацію тіла В’ячеслава Чорновола лише до синів загиблого – Тараса та Андрія, а не до його дружини. «Я виставляв умови – погодьте з усіма родичами, є Атена, Валентина. З ними насамперед необхідно було погоджувати. Цього не сталося», – додав він.

Водночас Тарас Чорновіл зазначив, що у нього немає юридичних претензій до слідства, оскільки, за його словами, законодавство дозволяє проводити ексгумацію взагалі без згоди родичів.

Тарас Чорновіл також повідомив, що напередодні проведення ексгумації йому телефонували з прокуратури, але він не відповідав на дзвінки, оскільки цього дня відзначав день народження і «фізично не міг відповісти на всі дзвінки».

Він також зазначив, що запропонував своїх представників до експертної групи з проведення ексгумації, і слідство з цим погодилося. «Питання в тому, що ексгумація сама по собі нічого не вирішує. Якщо вона підтвердить той факт, про який заявляли, що вбивство сталося після аварії, і є прямі докази, це, звісно, матиме велике значення», – підсумував Тарас Чорновіл.
XS
SM
MD
LG