Доступність посилання

ТОП новини

Молдова має виконати взяті зобов’язання – Грищенко


Україна та Молдова продовжуватимуть переговори щодо повернення молдовською стороною Україні ділянки землі у районі селища Паланка. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час зустрічі з журналістами у дунайському порту Рені, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами міністра, переговори потрібно продовжити після проведення найближчим часом у Молдові місцевих виборів.

Костянтин Грищенко наголосив, що Молдова має виконати свої зобов’язання перед Україною, які країна взяла на себе 10 років тому.

Улітку 2010 року Україна й Молдова встановили межі земельної ділянки під автодорогою «Одеса – Рені» у районі села Паланка Штефан-Водського району Молдови, який країна передала у власність України. Молдовська сторона тоді підтвердила, що де-юре ця земельна ділянка належить Україні, однак зберегла за собою право її безплатного користування. Експлуатацію та обслуговування автотраси на переданій ділянці здійснює Україна.

Відповідно до домовленостей між Україною й Молдовою, ця ділянка довжиною 7,7 кілометра повинна перейти Україні у відповідь на передачу Україною Молдові ділянки в районі села Джурджулешти, де з 1997 року почали будівництво нафтотермінала, нафтопереробного заводу та порту.
XS
SM
MD
LG