Доступність посилання

ТОП новини

НБУ звернувся з листом до Азарова, бо побоюється девальвації – Яценюк


Лист голови Національного банку України Сергія Арбузова на адресу Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо інфляційної ситуації в Україні та перспектив співпраці з Міжнародним валютним фондом є спробою Нацбанку розмежувати відповідальність за економічну ситуацію в країні. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від фракції НУНС, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

«Цей лист ініціювали дуже досвідчені працівники Національного банку, які чудово розуміють, що якщо вони зараз не попередять уряд про наслідки, то відповідальність за девальвацію курсу національної грошової одиниці, яка може наступити вже у вересні-жовтні, буде нести не Прем’єр-міністр Азаров, а голова Національного банку Арбузов», – зазначив колишній перший заступник голови НБУ.

«Саме тому він відправив цього листа для того, щоб, по-перше, розмежувати відповідальність, по-друге, чітко визначити, що уряд відповідальний за тарифи, уряд відповідальний за бюджет, відповідальний за зрив програми з МВФ», – додав Арсеній Яценюк.

За словами депутата, голова НБУ Сергій Арбузов «чітко зазначив, що якщо національна валюта буде девальвована, то це буде не провина Національного банку, а провина, в першу чергу, Кабінету Міністрів». «Що це каже для пересічного українця? Це дуже нехороші новини. Я думаю, цього листа треба було писати не прем’єру Азарову. Взагалі-то це предмет дискусії між Президентом, Прем’єр-міністром та головою Національного банку України», – наголосив Арсеній Яценюк і додав, що «цей лист зруйнував міф про стабільність, фаховість і впевненість влади».
XS
SM
MD
LG