Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заперечує відсутність реакції на скарги Тимошенко


Генеральна прокуратура України спростовує інформацію про те, що відомство не відповідає на скарги колишнього Прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

«В електронних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що нібито Юлія Тимошенко не отримує відповіді на свої звернення до Генеральної прокуратури. Зазначена інформація не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначають, що у п’ятницю в Генпрокуратуру прибула група з 16 депутатів Верховної Ради фракції «БЮТ-Батьківщина», які хотіли зустрітися з Генеральним прокурором Віктором Пшонкою, «однак зустріч не відбулася, оскільки Генпрокурор перебуває на лікарняному, а його перший заступник Ренат Кузьмін – у відрядженні».

Відповідно до повідомлення, Євген Блажівський, який виконує нині обов’язки Генпрокурора, «був готовий зустрітися з депутатами, однак вони від зустрічі відмовилися».

У п’ятницю депутати Верховної Ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» не змогли зустрітися в будівлі Генпрокуратури з Віктором Пшонкою, щоб отримати пояснення про причини відсутності реакції на скарги Тимошенко.

Раніше Тимошенко оскаржила в Генпрокуратурі її ж постанову про порушення кримінальної справи проти неї за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією 2009 року.
XS
SM
MD
LG