Доступність посилання

ТОП новини

Без МВФ можливий дефолт – Тігіпко


Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко вважає, що відмова від співпраці з МВФ може поставити Україну на межу дефолту. Таку думку він висловив у п'ятницю в ефірі телеканалу «Інтер».

При цьому Тігіпко пояснив, що самі гроші МВФ для уряду «не такі важливі», оскільки вони не витрачаються, а надходять у валютні резерви і там накопичуються. Водночас, за його словами, «відхід Міжнародного валютного фонду одразу знижує рейтинги країни».

«Наші запозичення, які ми повинні будемо обслуговувати, відразу подорожчають», – сказав Тігіпко і зазначив, що за останні три роки в України істотно зріс зовнішній борг.

«Ба більше, я вам можу сказати, що ми можемо прийти через одне-два запозичення до ситуації, коли ми будемо перебувати в переддефолтній ситуації», – підкреслив Тігіпко.

«І ось тоді починається ситуація та, що з Грецією, коли по живому ріжуть заробітні плати на 20 відсотків, скажімо, у бюджетній сфері, по живому ріжуть пенсії, скорочують просто. Цього дуже не хотілося б, щоб відбулося в Україні», – підсумував віце-прем’єр.
XS
SM
MD
LG