Доступність посилання

ТОП новини

Рух «Стоп Цензурі!» закликає журналістів зібратися в Межигір’ї


Рух «Стоп Цензурі!» закликає журналістів зібратися в Межигір’ї, щоб проконтролювати виконання рішення суду про заборону їх акції.

У заяві руху сказано: «Рух «Стоп Цензурі!» вважає абсурдним і неправовим рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня 2011 року стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції Межигір’я, у якій проживає Президент Віктор Янукович».

«Право на мирні збори гарантовано Конституцією України, і не може обмежуватися. Заборона мирного зібрання журналістів під прикриттям захисту права президента на відпочинок в поза робочий час є комічним та позбавленим здорового глузду», – зауважують автори заяви.

Вони також наголосили: «Ми змушені відмовитися від організації мирних зборів. І водночас закликаємо наших колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці».

Як нагадують в русі «Стоп Цензурі!», «згідно з новою редакцією Закону «Про інформацію», гарантії для роботи журналістів поширюється на будь-кого, хто може документально підтвердити цей фах (посвідчення працівника ЗМІ, диплом журналіста або членський квиток журналістської організації)».

Рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки Президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я».

Журналісти планували провести акцію у селі Нові Петрівці біля в’їзду до цієї президентської резиденції.

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю, 3 червня. Новопетрівська сільрада подала у Київський окружний адміністративний суд позов на організаторів акції.

4 червня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов про заборону проведення акції біля резиденції Президента Януковича «Межигір’я».

Рік тому, під час прес-конференції 4 червня 2010 року за підсумками 100 днів роботи, Віктор Янукович запросив журналістів у Міжгір’я до своєї резиденції. «Збирайтеся, їдемо зараз, без підготовки», – сказав Янукович. Але поїздка так і не відбулася.
XS
SM
MD
LG