Доступність посилання

ТОП новини

В ООН закликають до стриманості на Близькому Сході


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав сьогодні до стриманості після вчорашніх сутичок уздовж межі між Сирією і окупованими Ізраїлем Голанськими височинами, в яких загинули люди.

Керівник ООН у своїй заяві засудив насильство і всі дії, що мають на меті спровокувати насильство.

Тим часом на місці подій ізраїльська армія перебуває в стані підвищеної готовності, сирійська поліція зі свого боку перекриває підступи до лінії фактичного кордону.

Речник уряду Ізраїлю Марк Реґев звинуватив владу президента Сирії Башара аль-Асада в організації протестів на кордоні, які, за його словами, мали на меті відвернути увагу від кривавого придушення в самій Сирії народного повстання проти режиму Асада.

Ізраїль також заявляє, що його військові були змушені відкрити вогонь, коли сирійська свідомо дозволила пропалестинським активістам розпочати штурм укріплень на кордоні, і що причиною смертей стали бомби, які вибухали, коли активісти кидали пляшки з запалювальною сумішшю.

Крім того, за ізраїльськими даними, загинуло 10 осіб, тоді як Сирія заявляє про 23 загиблих, коли ізраїльські війська відкрили вогонь по демонстрантах, які ще тільки наближалися до кордону.

Палестинці і їхні прихильники зібралися вчора на Голанських височинах у день річниці початку Шестиденної війни 1967 року.

Голанські височини є міжнародно визнаною частиною території Сирії, яку Ізраїль окупував унаслідок Шестиденної війни 1967 року і пізніше анексував. Рада безпеки ООН засудила цю анексію і визнала її нечинною.
XS
SM
MD
LG