Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Ємені підтримала передачу влади віце-президентові


Єменська опозиція заявила сьогодні, що підтримує остаточну передачу президентської влади в країні віце-президентові. Абед Раббо Мансур Хаді нині тимчасово виконує обов’язки голови держави в час, коли президент Алі Абдалла Салех від учора перебуває в Саудівській Аравії на лікуванні.

Від’їзд Салеха за кордон на хірургічну операцію після поранення під час нападу на його палац викликав у країні хвилю публічних радощів, яка почалася вчора ввечері.

За повідомленнями, в Ємені переважно дотримуються укладеного напередодні перемир’я між прихильниками Салеха і озброєними представниками племен, які належать до його супротивників. Водночас повідомляють, що сьогодні все ж в окремих сутичках загинули принаймні троє представників племен і троє урядових військовослужбовців.

Салех був поранений у п’ятницю під час ракетного обстрілу повстанцями президентського палацу в столиці Сані. Серйозний збройний конфлікт спалахнув після того, як урядові війська напади на дім одного з провідних вождів племен, який перейшов на бік повстанців.

Протести проти авторитарної влади Салеха, який перебуває при владі понад 30 років, тривають у Ємені вже багато тижнів і принесли сотні жертв.

Тим часом далі в країні перебувають син Салеха Ахмед, якого вважали за очевидного наступника президента і який командує Республіканською гвардією – елітною частиною армії, – і ще четверо родичів президента, які обіймають впливові посади в збройних силах Ємену.
XS
SM
MD
LG