Доступність посилання

ТОП новини

Янукович проти заборони акції журналістів у Межигір’ї


Президент Віктор Янукович заявив сьогодні, що, на його думку, суд не мав би забороняти журналістську акцію біля його оселі в селі Нові Петрівці, на території якого міститься його резиденція «Межигір’я».

Як повідомила прес-служба Президента, про це він сказав під час зустрічі з керівниками провідних засобів масової інформації і відомими журналістами з нагоди Дня журналіста, який відзначають 6 червня.

За наведеною цитатою, Янукович заявив, що він «така ж людина, як всі», просто в нього «не вистачає часу, як завжди».

«Коли час буде, я запрошу вас на чай, поговоримо», – сказав Президент.

Хто був запрошений на зустріч, прес-служба не повідомила.

Раніше сьогодні рух «Стоп цензурі!» мав намір провести акцію з вимогою, щоб Президент Віктор Янукович виконав давню обіцянку показати свою резиденцію «Межигір’я». Журналісти планували в день свого професійного свята провести акцію у селі Нові Петрівці біля в’їзду до цієї резиденції. Але Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Новопетрівської сільради про заборону проведення акції.

Відтак кількадесят журналістів прибули сьогодні до воріт резиденції, щоб «проконтролювати рішення суду про заборону акції».

Рік тому, під час прес-конференції 4 червня 2010 року за підсумками 100 днів роботи, Віктор Янукович запросив журналістів у Межигір’я до своєї резиденції. «Збирайтеся, їдемо зараз, без підготовки», – сказав Янукович. Але поїздка так і не відбулася.
XS
SM
MD
LG