Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Азаров здає національні інтереси


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко переконана, що газові переговори у Москві голови уряду України Миколи Азарова з російською стороною є лише декорацією здачі національних інтересів.

Про це вона заявила сьогодні журналістам.

«Я переконана, що всі ці переговори – це декорація, мішура для прикриття здачі національних інтересів», – сказала Тимошенко.

Тим часом, співробітник прес-служби «Газпрому» Тетяна Голубович розповіла Радіо Свобода, що українсько-російський діалог з газових питань, найімовірніше, не був продовжений після офіційного завершення переговорів на рівні прем’єр-міністрів України і Росії Миколи Азарова і Володимира Путіна.

«Якби у нас була інформація про зустрічі керівництва «Газпрому» з міністром Бойком або з головою «Нафтогазу», ми би прес-реліз випустили, а зараз нічого не випускаємо і не плануємо. Що ж до вищого рівня, то це тільки уряд може відповісти», – заявила Голубович.

Учора на підсумковій прес-конференції в Москві український прем’єр Микола Азаров висловив сподівання, що переговори будуть продовжені на рівні експертів.

«Попри те, що, за оцінками російської сторони, угоди про постачання газу дуже хороші, наші сусіди отримують газ за ціною меншою, ніж ми. Отже, щось все-таки не ідеально в цій формулі. Дуже важливо, що Володимир Володимирович погодився на цю тему предметно говорити, і я з ним згодний, що говорити мають фахівці», – сказав Микола Азаров.

Водночас прем’єр-міністр Росії Володимир Путін висловив учора задоволення параметрами нинішніх газових домовленостей: «У нас контракт є, він діє. Ми розуміємо, що це, напевне, дорого. Але не ми ж створюємо умови, за яких світові ціни на енергоносії і нафту. Так складається світова кон’юнктура – з різних причин. Ми до цього непричетні. Але треба платити!»
XS
SM
MD
LG