Доступність посилання

ТОП новини

Рішення київського суду дає змогу звертатися до Страсбурга – Тимошенко


Сьогоднішнє рішення апеляційного суду міста Києва, який підтвердив законність порушення кримінальної справи проти екс-прем’єра за підписання нею газових контрактів з Росією у 2009 році, дає змогу звертатися до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, оскільки всі інші законні методи в Україні вже вичерпані.

Про це заявила екс-прем’єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у коментарі журналістам після завершення судового засідання.

«Головне, що сьогодні відбулося, заради чого ми йшли в ці замовні продажні суди, – тільки для того, щоб отримати право звернутися до Європейського суду з прав людини, і якраз по цих справах це є остання інстанція, тому що далі нам оскаржувати забороняє закон», – сказала Тимошенко. Вона додала, що, враховуючи, що на даному етапі це остання законна інстанція, то за всіма ключовими правилами роботи Європейського суду з прав людини «ми вже завтра можемо подавати скаргу».

«І там, я сподіваюся, не просто дадуть оцінку самій справі, а дадуть оцінку і якості українського правосуддя, судів, прокуратури. Думаю, що як наслідок, буде зрозуміло, що робить сьогодні і Президент України: замість того, щоб сьогодні вирішувати проблеми людей, замість того, щоб жити і працювати для українців, він сьогодні зачищає політичних конкурентів, використовуючи всю владну машину», – наголосила Тимошенко.

8 червня Апеляційний суд міста Києва підтвердив законність порушення кримінальної справи проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за підписання нею газових контрактів з Росією у 2009 році. Суд відхилив скаргу Тимошенко, підтвердивши законність постанови Печерського районного суду столиці від 16 травня 2011 року.
XS
SM
MD
LG