Доступність посилання

ТОП новини

Google змінює принцип роботи в Казахстані через обмеження


Від сьогодні пошуковий велетень Google переадресовуватиме весь свій казахстанський трафік на головний портал компанії google.com замість звичного казахстанського веб-сайту google.kz. Через це знизиться якість обробки результатів із локальною специфікою для користувачів із Казахстану.

Такі зміни є вимушеними, зазначили представники компанії.

За чинними в Казахстані правилами сервери, які обслуговують сайти в домені .kz, мусять обов’язково розташовуватися на території самого Казахстану. Нещодавно казахстанська влада звернулася до Google із вимогою привести свою діяльність у країні в відповідність до цих правил.

В офіційному блозі Google висловили занепокоєння щодо дій влади Казахстану. «Створення кордонів в інтернеті порушує для нас важливі питання не лише щодо ефективності користування мережею, а й щодо захисту особистих даних користувачів і свободи висловлювання», – заявив один із головних віце-президентів компанії Білл Коран.

Казахстанську владу і раніше звинувачували в намаганнях обмежити свободу користування інтернет-мережею. Зокрема, сайт казахської служби Радіо Свобода неодноразово блокували.
XS
SM
MD
LG