Доступність посилання

ТОП новини

Герман: «чорні списки» від БЮТ і НУНС нагадують «фашистські методи»


Радник Президента України Ганна Герман у своєму блозі на сайті «Української правди» прокоментувала намір фракцій БЮТ і НУНС звернутися до європейських країн з вимогою заборонити в’їзд до ЄС низці українських чиновників.

«Складання «чорних списків», до яких українська опозиція вносить чиновників, які не догодили Юлії Тимошенко, нагадує фашистські методи сегрегації», – написала Ганна Герман.

«Тобто, практикування політики примусового відділення певної групи людей, поділ людей на категорії. Такі методи вживали фашисти до окремих національностей і народностей. До «чорних списків» вносили євреїв, ромів... Списки поширювали і вивішували в людних місцях. «Чорні списки» від блоку Тимошенко – це щось нове або давно відкинуте як неприйнятне в практиці співжиття громадян в сучасному світі», – вважає Герман.

Українська опозиція вимагатиме заборонити в’їзд до країн ЄС, зокрема, Генпрокурору Віктору Пшонці, його заступнику Ренату Кузьміну, начальнику головного управління з розслідування особливо важливих справ Андрію Курисю, старшому слідчому з особливо важливих справ Олександру Нечвоглоду, слідчому з особливо важливих справ Сергію Войченку...
XS
SM
MD
LG