Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: події в Білорусі – уроки для України


У Києві відбувся круглий стіл «Події в Мінську після 19 грудня 2010 року і уроки для України». За його підсумками ухвалили рекомендації для органів держаної влади.

Рекомендації стосуються подальших відносин із Білоруссю, в якій порушуються фундаментальні права людей. Серед пропозицій – відновлення офісу ОБСЄ в Мінську, розгляд питання про скасування смертної кари в Білорусі, відміна процедури акредитації для іноземних ЗМІ.

Українська влада, йдеться в рекомендаціях, має вжити усіх заходів для того, щоб громадяни, які не займаються протиправною або незаконною діяльністю, мали можливість їздити до Білорусі, оскільки нині , за словами правозахисника Михайла Каменєва, представника Київського Інформаційного центру комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі, існують списки, які базуються виключно на фаховій діяльності людей.

«Білорусь – єдина країна в Європі, в якій досі діє смертна кара. Суди дуже часто відбуваються в закритому режимі. Також жахливим є той факт, що родичі засуджених не можуть навіть дізнатися, коли буде виконаний вирок. У Білорусі не залишилось жодної міжнародної організації, яка могла б проводити моніторинг за дотриманням прав людини», – заявив правозахисник Каменєв.
XS
SM
MD
LG