Доступність посилання

ТОП новини

Міністри Азербайджану й Вірменії зустрілися через Нагірний Карабах


Міністри закордонних справ Азербайджану й Вірменії зустрілися в суботу в столиці Росії Москві на переговори з приводу Нагірного Карабаху. Посередником на зустрічі Ельмара Маммад’ярова і Едварда Налбандяна був міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Переговори мали на меті підготувати зустріч президентів усіх трьох країн пізніше цього року.

Міністерство закордонних справ Вірменії заявило, що на нинішніх переговорах сторонам «вдалося зменшити розбіжності з багатьох визначальних питань стосовно фундаментальних засад урегулювання нагірно-карабахського конфлікту».

Світова спільнота закликає Азербайджан і Вірменію підтримати основні умови плану врегулювання, розробленого 2007 року, за яким вірмени мали б поступово відійти з регіонів навколо власне Нагірного Карабаху й регіон мав би отримати «тимчасовий статус» без повної незалежності.

Нагірний Карабах є вірменський за населенням регіон Азербайджану, який після тривалих війн, що почалися ще з кінця 1980-х років, існує як самопроголошена невизнана держава. Вірменія формально теж не визнає незалежності Нагірного Карабаху, але фактично надає цьому сепаратистському утворенню всіляку підтримку.
XS
SM
MD
LG