Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко обіцяє поліпшити пенсійну реформу


Віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики та праці Сергій Тігіпко пообіцяв у неділю розробити протягом літа низку законопроектів, спрямованих на розвиток пенсійної реформи.

За його словами в інтерв’ю телеканалові «Інтер», які наводить агентство «УНІАН», це стосується, зокрема, другого рівня пенсійної реформи – запровадження персоніфікованої системи, в якій людина зможе сама щомісяця відраховувати якусь частину коштів на свій персоніфікований рахунок.

Тігіпко також позитивно оцінив те, що обговорення пенсійної реформи в Україні тривало понад 8 місяців. За його словами, тепер він бачить, що це «пішло на користь», хоча спершу очікував на швидке ухвалення реформи.

За словами віце-прем’єра, «ми практично вперше в історії України обговорюємо всім загалом настільки складне питання».

Він додав, що вже двічі зустрічався з представниками Партії регіонів, бо вони також висловлюють зауваження до законопроекту про пенсійну реформу. Але, сказав урядовець, він спілкується з багатьма політиками і з опозиції, і з більшості, і всі говорять, що пенсійна реформа в Україні потрібна.

При цьому він додав, що сьогодні критика реформи відбувається через намагання опозиції заробити «свої політичні бали на цій темі».

Тігіпко вважає, що парламент має повернутися до ухвалення цих законопроектів вже восени, але їхнє ухвалення не буде «безболісним».

За його словами, досі пенсійної реформи не здійснили лише Україна, Росія та Білорусь.
XS
SM
MD
LG