Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко далі вважає Тимошенко за найбільшу помилку


Лідер партії «Наша Україна», колишній Президент Віктор Ющенко заявив у неділю на прес-конференції в Івано-Франківську, що хоче повторити: «моя найбільша стратегічна помилка була Тимошенко».

Він висловив жаль, що в ті часи не мав «партнера ідеологічно українського, готового до пожертви через реформування тих чи інших аспектів, діяти заради нації». «Адже тоді ми мали колосальні можливості», – додав Ющенко.

Говорячи про колишню Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, він наголосив: «Нас згубила оця дама», а не лідер Партії регіонів, нинішній Президент Віктор Янукович чи інші політики.

«Для мене і моєї політики внутрішня інтеграція моєї нації у всіх національних програмах була номер один, – сказав Ющенко. – Дуже часто я не мав підтримки партнерів у цьому питанні. І перш за все у тих, на кого я найбільше розраховував».

За його словами, у перші два роки його президентства «партнери, на жаль, були не зі мною», бо вони «з першого дня дбали про своє президентство».

Колишній Президент вважає, що коло демократичних і патріотичних сил розкололо те, що в ньому «появилися «бозі» (божки), які хотіли через авантюризм і популізм вирішити своє маленьке, а з їхньої точки зору велике питання – виграти майбутні президентські вибори».

«А мріялось тоді по-іншому. Я думав, що в особі Прем’єр-міністра матиму підтримку», – додав Ющенко.

Він також що заявив, що Україна «живе у часі, з якого можна винести великі уроки». За його словами, «можливо, один приклад із червоними прапорами виховає більше людей, які до цього байдуже ставились».

«Українців можуть об’єднати тільки єдині цінності», – наголосив колишній Президент. «Слід не забувати, що націю об’єднують не партії – націю об’єднує спільна система поглядів, спільна система цінностей», – додав він.

Ющенко вважає, що однією з найсерйозніших проблем є «внутрішньоукраїнська інтеграція щодо національних питань». «Я подаю руку кожному, в кого є українська думка, – сказав він. – Тому нам обережно треба йти цією крихкою стежкою, щоб не нашкодити українській інтеграції. Я маю на увазі внутрішню інтеграцію».

Він також висловив переконання, що Україна прийде до єдиної помісної православної церкви.

Лідер «Нашої України», крім того, сказав, що вірить у «чудове» майбутнє своєї партії, тому що, сказав він, нині немає іншої політичної сили, яка б «так кристалізовано і ясно сформулювала, як на мій погляд, безальтернативну політику для України, яка полягає у національному відродженні, свободі і демократії та європейській інтеграції».

Ющенко переконаний, що «крок за кроком починають викристалізовуватись для нації ті речі, які з «хохла» чи «малороса» починають творити українця». За його словами, головне для його партії – щоб люди «з категорії населення стали українцями».
XS
SM
MD
LG