Доступність посилання

ТОП новини

У Лівані новий уряд, більшість має «Хезболла»


Прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті оголосив сьогодні давно очікуваний склад нового уряду, більшість у якому має радикальний ісламістський рух «Хезболла» та його союзники.

За словами прем’єра, його міністри негайно стануть до праці, щоб «захистити суверенітет і незалежність Лівану».

Уряд у Лівані не вдавалося створити з січня, коли президент Мішель Сулейман призначив бізнесмена-мільярдера Наджиба Мікаті на посаду прем’єр-міністра після розпаду попереднього уряду. Той уряд, який очолював Саад аль-Харірі, син убитого ліванського політика Рафіка аль-Харірі, припинив існування, коли з його уряду вийшли міністри від «Хезболли» і союзних із нею політичних сил.

Рух «Хезболла», як вважають, причетний до вбивства Харірі-старшого. Його зросла участь у новому ліванському уряді може викликати невдоволення Заходу, де низка країн залічує його чи його складові до терористичних організацій.

Шиїтський радикальний войовничий рух «Хезболла» («Партія Аллаха»), який має підтримку Ірану і Сирії, діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію.
XS
SM
MD
LG