Доступність посилання

ТОП новини

США засуджують насильство в Сирії


Сполучені Штати Америки заявили в понеділок, що «якнайрішучіше» засуджує останні прояви насильства з боку влади Сирії.

Як заявив речник Державного департаменту Марк Тонер, напади на невинних цивільних осіб із використанням танків і вертольотів свідчать, що сирійська влада не має наміру реформуватися.

За його словами, світова спільнота мала б приділити подіям у Сирії більше уваги й дати сирійському президентові Башару аль-Асадові чітко знати, що він мусить зупинити ці зловживання.

Тим часом Організація Об’єднаних Націй повідомила в понеділок, що, за її даними, від насильства в Сирії втекли вже принаймні 10 тисяч людей – не менш як 5 тисяч сирійських біженців нині перебувають у Туреччині і ще 5 тисяч у Лівані.

У Туреччині ж агентство новин «Анадолу» оцінило кількість біженців із Сирії в 7 тисяч осіб.

Раніше в понеділок сирійські сили безпеки, за повідомленнями, затримали сотні людей у перебігу операції зачистки сіл навколо міста Джиср-аш-Шугур, до якого вони ввійшли в неділю за підтримки танків і вертольотів.

За твердженнями сирійської влади, в цьому місті минулого тижня загинули понад 120 бійців силових структур, яких убили «озброєні банди». Біженці з міста і правозахисники ж кажуть, що загиблі – або цивільні мешканці-демонстранти, вбиті силовиками, або самі ж силовики, яких знищили колеги за відмову стріляти по мирних демонстрантах.

За словами сирійських правозахисників, від початку протестів у країні в кінці січня загинули приблизно 1 тисяча 300 цивільних людей. Одна з правозахисних організацій повідомляє також про більш як 300 загиблих представників поліції й армії.
XS
SM
MD
LG