Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2011: Україна на грані вильоту


Олег Клюєв

Київ – У Данії триває молодіжний чемпіонат Європи з футболу. Серед восьми найкращих команд континенту є збірна України. У першому матчі групового турніру українці несподівано поступилися чеським одноліткам, хоч і домінували протягом поєдинку. Чи зберегли «жовто-сині» шанси на продовження боротьби?

Підопічні Павла Яковенка у стартовій зустрічі продемонстрували далеко не найкращу свою гру. Матч із чехами може занести собі в актив хіба що Максим Білий, автор єдиного м’яча української збірної у цьому матчі. Ця поразка неабияк похитнула шанси української збірної на продовження боротьби. Ще однією прикрістю для українців стала травма основного опорного півзахисника команди Сергія Степаненка.

Для того, щоб пройти до стадії плей-офф, «жовто-синім» потрібно взяти максимум очок у двох наступних іграх з Англією та Іспанією. «Шанси на вихід з групи у нас залишаються, ще абсолютно нічого не втрачено. Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який зайшов до роздягальні після гри, закликав нас не засмучуватися, підбадьорив і сказав, що ситуацію цілком можна виправити», – сказав хавбек українців Володимир Чеснаков офіційному сайтові Федерації футболу України.

До товариша по команді приєднується і Тимур Парцванія: «У матчах з Англією та Іспанією нам потрібні тільки перемоги. Ми зробимо все, щоб пройти далі».

Прогнози скептичні

Натомість прогнози фахівців щодо майбутнього української збірної на цьому турнірі переважно скептичні. Головний тренер вінницької «Ниви» Олег Федорчук в інтерв’ю Радіо Свобода поставив під сумнів можливу участь України в наступному колі змагань: «Якість гри погана, а попереду два матчі з сильними опонентами. Шанси збірної України на плей-офф мінімальні, адже команда не підготовлена, не було спарингів з сильними суперниками. Збірна грала з аматорами, у зустрічі з якими не можна оцінити справжній рівень готовності футболістів».

Фахівець додав, що потребує підсилення лінія атаки. На думку Федорчука, у молодіжній збірній, як і в національній, це найбільш проблемна ланка.

Отже, українцям треба перемагати фаворитів – Англію та Іспанію. Легендарний тренер Лобановський казав: «Шанси є завжди, навіть тоді, коли їх немає».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG