Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: обмеження максимальних пенсій – не головне в пенсійній реформі


Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що норма про обмеження вже призначених максимальних пенсій не є ключовою в пенсійній реформі.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Черкаській області.

«На одному боці 14 мільйонів пенсіонерів, на іншому – якісь 14 тисяч. У чому суть проблеми? У тому, щоб зробити пенсію для 14 мільйонів людей гідною», – вважає Азаров.

Разом з тим голова уряду підкреслив, що питання обмеження максимальних пенсій є дуже важливим з огляду на принцип соціальної справедливості.

«Питання обмеження пенсій тим, у кого пенсії більше від 10 прожиткових мінімумів, звичайно, важливе, але мені, відверто кажучи, не дуже зрозуміло, коли засоби масової інформації навколо цього питання намагаються зробити якусь політику», – сказав Азаров.

Раніше віце-прем’єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що готовий відмовитися від ініціативи обмеження максимальної пенсії десятьма прожитковими мінімумами для вже призначених пенсій. При цьому він оцінює у 328 мільйонів гривень можливий додатковий дохід Пенсійного фонду у 2012 році у разі обмеження максимального розміру вже наявних пенсій десятьма прожитковими мінімумами.
XS
SM
MD
LG