Доступність посилання

ТОП новини

У Прикарпатті вперше в Україні встановили відеозв’язок між судом і слідчим ізолятором


В Івано-Франківську вперше в Україні встановили відеоконференцзв’язок між обласним апеляційним судом та слідчим ізолятором.

Завдяки цьому суд зможе розглядати кримінальні справи без конвоювання з слідчого ізолятора до суду осіб, що перебувають під вартою. Це забезпечить ефективність розгляду кримінальних справ, скорочення термінів, зменшить витрати, пов’язані з конвоюванням, охороною в суді тощо.

Встановлено відеозв’язок за підтримки Міжнародної організації з міграції, завдяки сприянню посольства США в Україні та Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань державного департаменту США.

За словами голови апеляційного суду Івано-Франківської області Надії Стефанів, такий відеозв’язок використовуватимуть й інші суди Прикарпаття: «місцеві суди – другий етап впровадження цієї системи, а найбільша перспектива – встановлення єдиної мережі відеоконференцзв’язку в Україні».

Як прозвучало під час презентації, впровадження такої системи в Україні стане вагомим кроком на шляху інтеграції до Євросоюзу.

Проект започатковано у серпні 2009 року в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та США щодо допомоги з правоохоронних питань.
XS
SM
MD
LG