Доступність посилання

ТОП новини

Міліція Дніпропетровська: плюндрування пам’ятника Голокосту – хуліганство


Міліція знайшла винного у плюндруванні встановленого у Дніпропетровську пам’ятника євреям, загиблим у роки Голокосту. Про це сьогодні повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

«За здійснення хуліганських дій працівниками карного розшуку був затриманий непрацюючий раніше судимий за грабежі 45-річний місцевий житель», – зазначили в міліції.

За даними правоохоронців, чоловік після вживання наркотичної речовини зробив малюнок фашистської свастики на пам’ятному знаку.

За фактом слідчим відділом Жовтневого райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. Чоловіка взяли під варту.

У Дніпропетровську 17 травня невідомі пошкодили пам’ятник євреям – жертвам Голокосту, розстріляним у роки Другої світової війни. Невідомі зробили хуліганський напис білою фарбою і намалювали свастику.
XS
SM
MD
LG