Доступність посилання

ТОП новини

Акімова: місію МВФ належить невідкладно запросити в Україну


Перший заступник глави адміністрації Президента України Ірина Акімова, повідомляє агентство «УНІАН», наполягає на невідкладному запрошенні місії Міжнародного валютного фонду в Україну, «щоб забезпечити розгляд Радою директорів щорічних консультацій із Україною разом із переглядом програми «стенд-бай» наприкінці липня цього року».

Про це йдеться у листі Акімової Президентові України Вікторові Януковичу.

Акімова уточнює, що 6 липня Рада директорів МВФ планує окремий розгляд щорічних консультацій між Україною та МВФ разом із аналізом виконання програми співпраці, яка здійснювалася у 2008 році.

«Проведення щорічних консультацій без перегляду програми «стенд-бай» означатиме її припинення», – попереджає вона.

Акімова також інформує Президента про те, що МВФ не сприймає аргументи української сторони стосовно можливості дотримання узгоджених показників дефіцитності НАК «Нафтогаз України» без збільшення цін на газ для населення та тарифів на теплопостачання з огляду на відсутність офіційного підтвердження щодо можливих сталих змін у цінах імпортованого газу.

«З часу роботи у лютому останньої місії ризики для нашої держави змінилися. На сьогодні ключовим з таких ризиків є ймовірність раптового закриття ринків запозичень та різкого погіршення стану фінансових ринків», – наголошує перший заступник глави адміністрації Президента.

Акімова пояснює, що ризик закриття ринків запозичень посилився у зв'язку із недовірою фінансових ринків до результативності існуючих антикризових програм у Греції, Португалії та Ірландії.

«Розвиток цих світових тенденцій та припинення співпраці з МВФ може спровокувати в Україні розвиток ситуації подібно до сценарію другої половини 2008 року», – написала Акімова.

Лист Акімової, про який агентство «УНІАН» повідомило лише в п’ятницю, датований іще 6 червня 2011 року. Того ж дня Янукович направив документ до Кабінету Міністрів та Національного банку України.
XS
SM
MD
LG