Доступність посилання

ТОП новини

До Януковича приїхав Ху Цзіньтао


Візит до Китаю Президента Віктора Януковича, Пекін, 2 вересня 2010 року
Візит до Китаю Президента Віктора Януковича, Пекін, 2 вересня 2010 року

Київ – Розпочався візит голови Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао в Україну. Він зустрінеться з Президентом Віктором Януковичем і обговорить, зокрема, питання економічного співробітництва. Під час візиту китайської делегації мають бути підписані інвестиційні угоди щодо побудови об’єктів до Євро-2012.

Державний візит голови КНР Ху Цзіньтао є продовженням відновлення українсько-китайського співробітництва, яке пожвавилося після візиту до Китаю Президента Віктора Януковича, заявив Радіо Свобода заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах.

За його словами, перемовини у Києві будуть присвячені залученню китайських інвестицій у розбудову інфраструктури до Євро 2012. Китайська сторона зацікавлена у тому, щоб узяти участь у будівництві швидкісної ділянки залізничного сполучення Бориспіль – Київ. Крім того, східні інвестори цікавляться і можливостями українських вугільної та електрогенерувальної галузей, розповів Анатолій Кінах.

«Заплановані угоди, що будуть підписані на найвищому рівні у перебігу візиту керівництва Китайської Народної Республіки в Україну. Китай зацікавлений у співпраці з Україною у сфері транспортного будівництва, енергетичного машинобудування, авіабудування. Можливості української економіки можуть бути залучені у проектах розвитку інфраструктури Китаю, особливо у західному та північному регіонах Китаю», – підкреслив депутат.

Китай може купувати, щоб виробляти аналогічну продукцію – Жебрівський

З огляду на обсяги китайської економіки для України співпраця з цією державою є перспективною, утім, нині вона не має системного характеру, зазначив депутат від НУНС Павло Жебрівський.

«Що стосується спроби інвестувати у швидкісний потяг Бориспіль – Київ, то, я гадаю, цей проект, м’яко кажучи, окупиться років за 70. Навряд чи на сьогоднішній день можна вважати, що це є пріоритетний для України напрямок, куди потрібно залучати китайські інвестиції. Важко говорити і про інвестиції Китаю у високотехнологічне виробництво, оскільки Китай насправді може купувати для того, щоб отримати технічну документацію і почати виробляти у себе аналогічну продукцію», – зауважив він.

Президент Віктор Янукович відвідав Китай з офіційним візитом у вересні минулого року. Тоді було підписано 13 документів щодо питань політичного та економічного співробітництва.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG