Доступність посилання

ТОП новини

Компартія Китаю та Партія регіонів реалізуватимуть стратегічні рішення


Голова КНР Ху Цзіньтао і Президент України Вiктор Янукович
Голова КНР Ху Цзіньтао і Президент України Вiктор Янукович
За словами глави української держави, співпраця України та Китаю ґрунтуватиметься на міцній політичний базі.

«Ми домовилися, що буде підписано угоду між Комуністичною партією Китаю та Партією регіонів, яка фактично займатиметься реалізацією наших стратегічних рішень», – повiдомив Президент України Вiктор Янукович на зустрiчi з вiце-прем’єром державної ради Китайської Народної Республiки Чжаном Децзяном сьогодні в Пекiнi.

Крім того, Президент зауважив, що на зустрічі з головою КНР Ху Цзіньтао в четвер сторони домовилися про те, що підпишуть угоду про стратегічне співробітництво в зручний для сторін час.

За словами Януковича, Кабінет Міністрів готує вiзит Прем’єра України Миколи Азарова до Китаю, а восени цього року в Україні чекають на делегацію Китаю.

«Створюватимемо умови для мiжрегiональної спiвпрацi», – наголосив Президент.

Янукович нагадав про те, що пiд час зустрiчi з Ху Цзiньтао досягнуті домовленостi про пiдвищення статусу мiждержавної українсько-китайської комiсiї до рiвня постiйного українсько-китайського комiтету зi спiвробiтництва.

Цей комiтет з української сторони очолить перший вiце-прем’єр України Андрiй Клюєв, а з китайської – вiце-прем’єр-мiнiстр державної ради КНР Чжан Децзян.

Україна і Китай домовилися про інвестиційні проекти на 4 мільярди доларів

Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна і Китай домовилися про інвестиційні проекти обсягом близько чотирьох мільярдів доларів. Про це глава держави заявив за результатами підписання у четвер в Пекіні низки українсько-китайських документів у політичній та економічній сферах.

За словами Януковича, практично розпочата реалізація масштабної інвестиційної програми між двома країнами. «Це дуже важливо для нашої країни. І перспектива розвитку стратегічних стосунків між Україною і Китаєм залежить лише від питання невеличкого часу», – зауважив Президент.

У зв’язку з цим Янукович наголосив на важливості досягнутих домовленостей з головою КНР Ху Цзіньтао про початок опрацювання нової державної стратегічної угоди, яка «відкриє фактично новий період у стосунках між Україною і Китаєм».

Як заявив український Президент, не пізніше 2012 року товарообіг між Україною і Китаєм має зрости до близько 10 мільярдів доларів.

Янукович зауважив, що з боку китайських державних і недержавних установ до України також є великий інтерес. «До речі, так само як і з боку України до Китаю», – сказав Янукович.

За його словами, українська сторона готова у свою чергу брати участь у реалізації перспективних пріоритетних проектів на території самого Китаю. «У нас є така можливість і є такий потенціал. Ми готові залучити наші можливості для розбудови тих регіонів Китаю, які сьогодні значно відстають у своєму розвитку», – наголосив Янукович.

За результатами зустрічі Януковича і Ху Цзіньтао, Україна і Китай підписали 13 документів з актуальних питань розвитку політичної та економічної співпраці. Серед них, зокрема, окрім спільної заяви глав держав стосовно всебічного підвищення рівня китайсько-українських відносин, дружби і співпраці, – Основні напрямки українсько-китайських відносин (дорожня карта) на 2010-2012 роки.

Також Кабінет міністрів України та уряд КНР уклали угоду про співпрацю в галузі захисту і карантину рослин. Окрім цього, підписали програму українсько-китайської співпраці в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2011-2015 роки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG