Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибув голова КНР


Голова Китайської Народної Республіки (президент Китаю) Ху Цзiньтао з дружиною прибув у суботу з державним вiзитом в Україну.

Лiтак лiдера Китаю приземлився Сiмферополi. Перший день в Українi Ху Цзiньтао проведе в Криму.

В аеропорту Ху Цзiньтао i його дружину Лю Юнцін зустрiчала рота почесної варти ВМС України, голова Ради мiнiстрiв Криму Василь Джарти, голова МЗС України Костянтин Грищенко, посол Китаю Чжан Сiюнь. Дiвчата i хлопцi в українських нацiональних костюмах вручили гостям хлiб-сiль.

Потiм китайська делегацiя вирушила до Ялти, де для неї заброньовано повнiстю готель «Ореанда».

Президент України Вiктор Янукович в суботу на однiй з державних дач Криму дасть дружнiй обiд на честь голови КНР Ху Цзiньтао i його дружини Лю Юнцін. Перед обiдом заплановано зустрiч лiдерiв України та Китаю віч-на-віч.

У недiлю вранцi китайська делегацiя на чолi з Ху Цзiньтао вилетить iз Сiмферополя до Києва, де в понедiлок вiдбудеться офiцiйна частина вiзиту.

Ху Цзіньтао є фактичним найвищим керівником Китаю, обіймаючи посади генерального секретаря ЦК Комуністичної партії Китаю і голови Центральної військової ради ЦК КПК та Центральної військової ради КНР, які керують Збройними силами Китаю. Його ж посада голови держави, яка в Китаї має назву «голова КНР», переважно церемонійна.

Вiзит Ху Цзiньтао буде першим вiзитом керівника КНР в Україну за останнi 10 рокiв.
XS
SM
MD
LG