Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: із Китаєм підписані контракти на 3,5 мільярдів доларів


Президент України Віктор Янукович заявив, що за результатами візиту голови Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао в Україну підписано двосторонні контракти на суму близько 3,5 мільярдів американських доларів.

За словами Януковича, ключовим підсумком візиту лідера Китаю в Україну є встановлення відносин стратегічного партнерства між двома країнами.

Янукович нагадав, що сторони в понеділок підписали відповідну спільну декларацію. Також, зазначив Президент України, було підписано низку інших двосторонніх угод та комерційних контрактів.

Зі свого боку голова (президент) Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао також зазначив, що віднині Україна та Китай вийшли на новий стратегічний рівень відносин.

За його словами, було досягнуто багато важливих домовленостей, результатом яких стане продовження та розширення співробітництва в різних сферах.

Ху Цзіньтао зазначив, що Китай готовий розширити імпорт конкурентноспроможних товарів із України. Китайські компанії готові вкладати інвестиції в українську економіку та створювати спільні підприємства.
XS
SM
MD
LG