Доступність посилання

ТОП новини

Українські надії легендарного Вімблдону


Матч на Вімблдоні. Ілюстраційне фото
Матч на Вімблдоні. Ілюстраційне фото

Олег Клюєв

Київ – У Лондоні розпочався престижний тенісний турнір – Вімблдон. Його називають неофіційним чемпіонатом світу на трав’яному покритті. Серед представників тенісної еліти гратимуть шестеро українців.

Примхлива британська погода завжди робить вихід тенісистів на корт своєрідною лотереєю: чи розпочнеться матч у запланований час, вирішують почасти не організатори, а небесна канцелярія. От і цього разу прогнози не тішать – синоптики кажуть, що кілька найближчих днів у Лондоні дощитиме.

Щоправда, найкращих тенісистів світу ці обмеження не стосуються – кілька років тому над центральним кортом спорудили розсувний дах, тож перша ракетка світу іспанець Рафаель Надаль без проблем розпочав захист свого титулу.

Сподівається перемогти і швейцарець Роджер Федерер. Якщо це йому вдасться, то він здобуде на Вімблдоні свій сьомий титул і повторить рекорд легендарних Вільяма Реншоу і Піта Сампраса.

Не варто забувати також про амбіції серба Новака Джоковича, який назвав перемогу на цьому турнірі найзаповітнішою мрією.

Долгополов здатний на сенсацію – експерт

Українські чоловіки на Вімблдоні ще не перемагали. Але торік усім запам’ятався виступ Олександра Долгополова, який у другому раунді в п’ятисетовому поєдинку програв потужному французові Жо-Вілфреду Тсонґа.

Турнірна сітка подарувала першій ракетці України шанс на реванш: із французом він може зустрітися в третьому колі.

Перед стартом у Лондоні в інтерв’ю Радіо Свобода Долгополов сказав, що став грати «набагато краще». Попри торішню поразку, він вважає свій перший у кар’єрі Вімблдон «дуже вдалим».

У тому, що Олександр Долгополов здатний виступити краще, переконаний віце-президент Федерації тенісу України Герман Беньямінов.

«Долгополов повинен гарно проявити себе на Вімблдоні, торік він добре грав із Тсонґа, та йому забракло удачі. На мою думку, Олександр повинен ввійти у вісімку найкращих. Сергій Стаховський теж має гарні шанси», – сказав Радіо Свобода Герман Беньямінов.

Стартові суперники і перші результати

Для Стаховського турнір розпочався з матчу проти маловідомого британця Даніеля Кокса. Сергій у понеділок встиг виграти перший сет (6:2), але злива відклала продовження матчу на сьогодні.

Перша ракетка України Олександр Долгополов поміряється силами з чилійцем Фернандо Гонсалесом, якого декілька останніх років переслідують травми. Два роки тому цей спортсмен входив до першої десятки світового рейтингу.

Ще один представник України Ілля Марченко в першому колі зіграє з південноафриканцем Кевіном Андерссоном.

У жіночому одиночному розряді теж відчутна інтрига. Цікаво буде подивитися, чи зможе торішня переможниця Серена Вільямс захистити свій титул – майже рік вона не грала через травми.

У жіночому турнірі представниць України теж троє. Це сестри Олена і Катерина Бондаренко та Леся Цуренко, яка пробилася до основної сітки Вімблдону через кваліфікацію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG