Доступність посилання

ТОП новини

Асоціація євреїв Одеси просить перевірити діяльність двох «провокаційних» комітетів


Одеська регіональна асоціація євреїв, колишніх в’язнів гетто й нацистських концтаборів, просить управління Служби безпеки України й прокуратуру в Одеській області перевірити законність діяльності комітетів «Євреї проти Гурвіца» і «Євреї проти антисемітизму».

У заяві асоціації мовиться, що діяльність цих комітетів є провокаційною й не має ніякого стосунку до населення єврейської національності Одеси.

«18 червня група людей, що називає себе комітетом «Євреї проти Гурвіца», проводила чергову політичну провокацію біля гарнізонного Будинку офіцерів, тримаючи транспаранти з написами «Євреї проти НАТО» і прапор держави Ізраїль», – читаємо в заяві, як її передає агентство «Українські новини».

Асоціація висловлює своє обурення такими діями, вважає, що комітети, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, сіяють ворожнечу між представниками різних національностей, дезінформують громадськість.

У заяві також мовиться, що в ЗМІ з’явилася інформація про те, що 22 червня єврейські організації Одеси мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг і пом’янути євреїв, що загинули в гетто й концтаборах.

Асоціація вважає наміри комітету авантюрними.

Виконавчий комітет Львівської міської ради просить Львівський окружний адміністративний суд заборонити масові акції у Львові 22 червня.

Міськрада отримала 2 заявки на проведення масових заходів у Львові 22 червня (в той самий час і в одному місці) від комітету «Євреї проти антисемітизму» і громадської організації «Євреї проти Гурвіца», а також громадської організації «Сокіл».
XS
SM
MD
LG