Доступність посилання

ТОП новини

У Києві триває суд у «газовій справі» Тимошенко


У Печерському районному суді Києва в суботу продовжилося попереднє слухання в кримінальній справі, за якою лідера партії «Батьківщина», колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень при укладенні 2009 року газових контрактів із Росією.

До перерви на обід захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив клопотання, щоб нинішню справу повернули до Генеральної прокуратури для об’єднання зі справами проти інших колишніх посадовців уряду Тимошенко про розтрату 11 мільярдів кубометрів газу компанії «РосУкрЕнерго».

Він також вимагав об’єднати в одне провадження обидві кримінальні справи, порушені проти колишнього прем’єра, – нинішню «газову» та справу про перевищення нею повноважень і нецільове використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом, і при закупівлі автомашин для сільської медицини.

Іще два клопотання, про які заявив Власенко, стосуються прохань порушити кримінальну справу проти старшого слідчого Генпрокуратури Олександра Нечвоглода, який розслідував нинішню справу, і відкласти розгляд нинішньої справи, доки не перевірять законність дій судді Галини Супрун, яка не задовольнила скаргу Тимошенко на законність постанови ГПУ про порушення справи проти неї. На думку Власенка, дії слідчого і судді незаконні.

Сама ж Юлія Тимошенко заявила, що після об’єднання порушених проти неї справ вона знову подасть клопотання про їхнє закриття, бо вважає, що вони порушені незаконно.

Але, на її думку, ці справи не об’єднають, щоб «судилище» над нею тривало безперервно аж до парламентських виборів.

Тимошенко також заявила, що їй «прийшло повідомлення», що влада розглядає можливість змінити їй запобіжний захід на арешт (нині вона перебуває на підписці про невиїзд) і що невдовзі судді «надійде таке доручення».
XS
SM
MD
LG