Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд справи Тимошенко перенесли на 4 липня


Засідання з розгляду по суті кримінальної справи за обвинуваченням колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у незаконному підписанні у 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією перенесли на 4 липня. Відповідне рішення Печерського районного суду Києва озвучив суддя Родіон Кірєєв.

«Учасники судового засідання мають право знайомитися з матеріалами справи. Суд зобов’язує підсудну оповістити захисника. Керуючись статею 286 Кримінально-процесуального кодексу, суд постановив справу відкласти до 4 липня», – сказав суддя.

Під час сьогоднішнього засідання Юлія Тимошенко попросила суд надати їй три дні для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи та обвинувальним висновком.

Юлія Тимошенко також назвала свідомо неправосудним ухвалене раніше рішення Печерського районного суду про призначення на 29 червня розгляду її справи в обвинуваченні в перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році по суті.

Колишня глава уряду також відмовилася відповідати на питання суду стоячи. Суддя Родіон Кірєєв кілька разів зробив зауваження Юлії Тимошенко.

Також на засіданні суду 29 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що ні він, ні його підзахисна не одержували повісток про судове засідання 29 червня.
XS
SM
MD
LG