Доступність посилання

ТОП новини

Необхідно встановити контроль над правоохоронними органами та СБУ – Смешко


Корупція в країні сягнула рівня загрози національній безпеці та суверенітетові України. Про це Радіо Свобода заявив Ігор Смешко, голова Служби безпеки України у період з 2003 по 2005 роки.

За словами Ігоря Смешка, виправити ситуацію можна було б за кілька місяців, запровадивши систему жорсткого контролю за правоохоронними органами та СБУ. «У момент створення СБУ система контролю була задекларована тільки як гасло», – наголосив Смешко в ефірі Радіо Свобода, додаючи, що така ситуація залишається й досі.

На думку колишнього очільника СБУ, зміна керівництва служби після 2005 року «шалено вдарила по ефективності роботи служби». «Практика політичних призначень цивільних людей призвела до того, що вони привели з собою особисто відданих їм людей, а професіонали вимушені були піти», – додав він.

Коментуючи події 9 травня у Львові, Ігор Смешко наголосив, що не бачить жодних підстав говорити про наявність ознак зародження фашизму в Україні. «Іде нормальний процес захисту національної гідності й становлення української політичної нації. В інтересах національної безпеки країни необхідно відійти від усіх питань, що нас роз’єднують. А СБУ повинна відстежувати й попереджати вище державне керівництво про загрози у цій царині й нести відповідальність, щоб вони не ставали соціальними вибухами», – сказав Ігор Смешко.
XS
SM
MD
LG