Доступність посилання

ТОП новини

Реформи у МВФ продовжаться і за нового керівника – Чалий


Політика Міжнародного валютного фонду щодо України після призначення нового керівника залишиться незмінною. Про це в коментарі Радіо Свобода зазначив експерт із міжнародної політики, надзвичайний і повноважний посол, колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

Він нагадав, що новопризначена голова МВФ Крістін Лаґард є «відомим французьким політиком та урядовцем». «Політика Франції щодо України протягом останніх років досить передбачувана, Франція підтримувала наші євроінтеграційні прагнення. Франція також зацікавлена у стабільності України, тому, на мій погляд, політика МВФ щодо України після цього кадрового призначення не матиме якихось кардинальних змін», – сказав Олександр Чалий.

«Щодо впливу нового призначення на діяльність фонду взагалі, то Крістін Лаґард є членом команди Саркозі, а оскільки одна з ключових позицій Франції – у трансформації сучасної міжнародної валютної системи у нову, яка відповідала б вимогам часу, мені здається, зміни та реформи у МВФ продовжаться», – додав експерт.
XS
SM
MD
LG