Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Європарламенту Сівець готовий заступитися за Луценка


Депутат Європейського парламенту від Польщі Марек Сівець висловив готовність надати українському суду особисту гарантію як аргумент для звільнення з-під варти колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Як повідомили у прес-службі партії «Народна Самооборона», про це Марек Сівець написав у своїй статті в одному з українських видань. «Я вирішив звернутися до повноважних судових органів з проханням розглянути мою особисту гарантію як аргумент для звільнення міністра Луценка і надання йому можливості вільно відповідати перед судом, де, мені дуже хочеться вірити, він доведе свою невинуватість», – повідомив Марек Сівець.

Він нагадав, що під час останнього пленарного засідання 9 червня у Страсбурзі Європарламент ухвалив термінову резолюцію щодо поточної ситуації в Україні, і зокрема, щодо збільшення випадків порушення кримінальних справ проти колишніх членів уряду та інших діячів, які все частіше стають об’єктом цікавості з боку прокурорів та судів. «Саме цих справ і стосується резолюція Європарламенту, яка привертає увагу української влади до необхідності забезпечити законність і прозорість подібних розслідувань. Так, щоб не було жодної підозри, що правосуддя працює на користь якоїсь певної політичної сили», – заявив Марек Сівець.

23 травня Печерський райсуд Києва почав розгляд справи колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Йому інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, скоєне працівником правоохоронного органу.

Чергове засідання Печерського райсуду Києва у справі Юрія Луценка відбудеться 30 червня.
XS
SM
MD
LG