Доступність посилання

ТОП новини

Україна посилила безпеку на АЕС після аварії на «Фукусімі»


Реактори, які нині експлуатує Україна, відповідають усім вимогам безпеки. На цьому наголосив президент національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Юрій Недашковський в інтерв’ю одному з українських видань.

Він зазначив, що після аварії на АЕС «Фукусіма-1» у Японії на українських атомних електростанціях запровадили особливий режим, а також провели протиаварійні тренування та вжили довгострокових заходів із підвищення безпеки.

«Крім того, до середини жовтня ми маємо намір виконати разом із європейськими країнами так звані стрес-тести. Вони передбачають виконання поглибленого аналізу безпеки з урахуванням усіляких природних катаклізмів», – сказав Юрій Недашковський.

Голова «Енергоатому» також висловив упевненість у тому, що в найближчі 30 років в Україні немає можливості відмовитися від ядерної енергетики. «В Україні на 15 атомних енергоблоках виробляється близько 50% всієї електроенергії країни. А за найоптимістичніших прогнозів альтернативні джерела енергії навряд чи матимуть більше ніж 5-7% у загальному енергобалансі України», – наголосив Юрій Недашковський.
XS
SM
MD
LG