Доступність посилання

ТОП новини

Нагірний Карабах має реалізувати своє право на самовизначення – Сарґсян


У проблеми Нагірного Карабаху немає іншого рішення, ніж право на самовизначення. Про це заявив президент Вірменії Серж Сарґсян на спільній з Президентом України Віктором Януковичем прес-конференції.

«Народ Нагірного Карабаху є міжнародно визнаним носієм права на самовизначення. Це право має бути втілене в життя, має бути повноцінно реалізоване. У проблеми Нагірного Карабаху немає іншого рішення», – сказав він.

Серж Сарґсян повідомив, що під час переговорів з Віктором Януковичем сторони визначили головну роль мінської групи ОБСЄ у врегулюванні нагорно-карабаського конфлікту. Крім того, за словами вірменського президента, безуспішні нещодавні переговори в російській Казані не означають завершення переговорного процесу загалом. «Принаймні, один шанс втрачено, тобто до нової зустрічі ми цей шанс втратили», – додав він.

У свою чергу Віктор Янукович наголосив, що у 2013 році Україна під час свого головування в ОБСЄ докладе максимум зусиль для успішності переговорного процесу. «Україна в 2013 році головуватиме в ОБСЄ, ми докладемо максимум зусиль, щоб просунути цей переговорний процес вперед», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG