Доступність посилання

ТОП новини

Міліція порушила справу за фактом замаху на депутата Харківської міськради


Міліція порушила кримінальну справу за фактом замаху на депутата Харківської міськради від партії «Сильна Україна» Анатолія Родзинського, в машину якого кинули пляшку із запальною сумішшю.

Як повідомила начальник Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, справу порушено за статтей 155 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя осіб).

За її словами, слідство не виключає, що замах міг бути пов’язаний із політичною або адвокатською діяльністю постраждалого.

Водночас, помічник Родзинського Тетяна Острогляд пов’язує подію з адвокатською практикою потерпілого, зокрема, зі справою про виділення майже 700 гектарів землі під Харковом.

За словами Острогляд, їй вдалося поспілкуватися з Родзинським. «У нього (Родзінського – ред.) і у водія обгоріли обличчя та руки. Вранці їм зробили операції. Життя Анатолія Родзинського вже поза небезпекою. У водія стан важчий, тому що він трохи довше був у машині», – повідомила помічник депутата.

У лікарні інформації про стан здоров’я потерпілих не дають.

Увечері 1 липня в машину, в якій перебував Анатолій Родзинський, невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю.

Як повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, Анатолій Родзинський і водій автомобіля зазнали опіків тіла, (15% і 30% відповідно) і їх обох, не чекаючи на приїзд швидкої допомоги, на приватних автомобілях відвезли до опікового центру.
XS
SM
MD
LG