Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: не варто святкувати День флоту України і Росії в різні дні


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив у неділю в Севастополі на відзначенні Дня флоту України, що, на його думку, не варто було свого часу «ламати традиції» і встановлювати окреме від російського свято моряків. За його словами, «нічого поганого не було б», якби обидві держави святкували це свято в один день.

Він також говорив про «тісне бойове братерство» українських військових моряків із моряками Чорноморського флоту Росії, більша частина якого тимчасово базується на території України. Це братерство гарантуватиме мир, безпеку, передбачуваність і стабільність і в Чорноморському регіоні, і в усьому світі, заявив Литвин.

У святкуванні Дня флоту України в Севастополі взяли участь також представники російської сторони, зокрема, голова Державної думи Росії Борис Гризлов, а також командування російського Чорноморського флоту.

В Україні День флоту як професійне свято працівників морського і річкового флоту та військовослужбовців Військово-морських сил Збройних сил України відзначається нині в першу неділю липня. Росія зберегла радянський День Військово-морського флоту, який за радянським зразком святкує в останню неділю липня.

У Севастополі, де розміщені флоти і України, і Росії, традиційно в святкуванні днів флоту кожної з цих країн бере участь і інша сторона.
XS
SM
MD
LG