Доступність посилання

ТОП новини

Дощі в Україні не загрожують урожаю – Укргідрометцентр


Дощі, які тривали в Україні, не є серйозною загрозою для врожаю цього року, хоча й позначаться на дозріванні та збиранні деяких культур. Про це повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на прес-конференції у Києві.

«Такі погодні умови суттєво позначилися на умовах росту та формування врожайності багатьох сільськогосподарських структур. З одного боку, вони погіршили умови для дозрівання та збору врожаю, а з іншого – для пізніших культур після досить серйозної посухи відбулося суттєве поповнення запасів вологи в ґрунті, й це хороший чинник для пізніх і технічних культур. Найгірше це вплинуло на формування врожаю плодових, томатів, оскільки в цей період спостерігався знижений температурний режим», – сказав він.

Микола Кульбіда також зазначив, що за останні десять днів сума опадів у більшості регіонів Україні досягла й перевищила місячну норму, а в таких областях, як Одеська, Миколаївська, Кіровоградська, Черкаська, Київська, частково Полтавська, Сумська та Луганська кількість опадів за цей період перевищила місячну норму вдвічі-втричі.

За його словами, серпень розпочнеться також із підвищення температури, а кількість опадів цього місяця буде меншою, ніж у липні.
XS
SM
MD
LG