Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура передала до суду справи проти суддів та міліціонерів


Генеральна прокуратура України передала до суду 5 кримінальних справ, порушених проти суддів та правоохоронців. Як повідомляє Генпрокуратура, їх звинувачують у отриманні хабарів у розмірі від 20 до 400 тисяч гривень.

За даними слідчих, міліціонери вимагали гроші у підприємців, які хотіли уникнути перевірок. Суддям інкримінують отримання хабарів за призначення підсудним покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Трьом одеським правоохоронцям та львівському судді загрожує максимальне ув’язнення терміном до 10 років, а донецькому судді – до 5 років позбавлення волі.

У Головному управлінні з боротьби з корупцією зазначають, що кількість викритих корупційних злочинів цього року зросла на 60%.

З 1 липня набув чинності закон «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні». Як зазначив в інтерв’ю «Радіо Свобода» головний спеціаліст Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції України Андрій Кухарук, «закон виходить із принципу закликати громадян теж не вступати у корупційні зв’язки із посадовими і службовими особами».
XS
SM
MD
LG