Доступність посилання

ТОП новини

Стросс-Кана звинуватили в спробі зґвалтування і у Франції


Французька письменниця Трістан Банон подала скаргу на колишнього керівника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, звинувачуючи його в спробі зґвалтування близько 8 років тому.

Як повідомив її адвокат, він передав скаргу своєї нині 32-річної клієнтки до прокуратури в Парижі, яка вирішуватиме, чи порушувати кримінальну справу і починати розслідування.

Трістан Банон стверджує, що Домінік Стросс-Кан намагався зґвалтувати її, коли вона брала в нього інтерв’ю в його паризькому помешканні 2003 року.

Після попередніх її заяв про ту спробу зґвалтування, які вона зробила після порушення проти Стросс-Кана справи за схожим звинуваченням у США, він заявив, що подасть на Банон скаргу в відповідь, звинувативши її в наклепі.

У Сполучених Штатах проти нині 62-річного Домініка Стросс-Кана порушена цілком окрема кримінальна справа, в якій його звинувачують у сексуальному насильстві щодо покоївки нью-йоркського готелю в травні цього року. Через це він подав у відставку з посади директора-розпорядника МВФ. Минулого тижня суд постановив звільнити його з-під досудового арешту в Нью-Йорку і повернути фінансову заставу, засумнівавшись у твердженнях заявленої жертви.
XS
SM
MD
LG