Доступність посилання

ТОП новини

Агентство Moody’s знизило рейтинг Португалії до ненадійного


Рейтингове агентство Moody’s у вівторок знизило кредитний рейтинг Португалії відразу на чотири позначки, з Baa1 до Ba2,так що він потрапив на другу сходинку ненадійної групи, і попередило, що може знизити його далі.

За словами агентства, існує ризик, що Португалія потребуватиме другого пакету фінансової допомоги, перш ніж її можна буде знову визнати достатньо надійною для отримання кредитів на фінансових ринках. Перед країною стоять надзвичайно складні завдання скоротити державні витрати, збільшити збирання податків, досягти економічного зростання і підтримати банківську систему, мовиться в заяві.

Агентство непокоїться, що Португалія не зможе виконати визначених цілей скорочення бюджетного дефіциту і стабілізації державного боргу, що є умовами отримання нинішнього пакету допомоги від Європейського Союзу і Міжнародного валютного фонду на 78 мільярдів євро.

Такі пакети допомоги для порятунку економік від колапсу і держав від дефолту, крім Португалії, отримали також Греція й Ірландія; Греція вже почала переговори про другий пакет.

Агентство Moody’s – перше з «великої трійки», яке понизило рейтинг Португалії до ненадійного. Два інші, Standard & Poor’s і Fitch, наразі тримають рейтинг Португалії на найнижчій «надійній» позначці (BBB-).
XS
SM
MD
LG