Доступність посилання

ТОП новини

Українці не розуміють доцільності реформ – дослідження


Неефективність реформ Кабінету Міністрів України зумовлена відсутністю діалогу між владою і суспільством. Такими є результати дослідження «Реформи в Україні: аналіз діяльності уряду Азарова», проведеного Агентством моделювання ситуацій.

Згідно з висновками дослідження, методи та інструменти, які використовуються для запровадження реформ, а також основні напрямки реформування незрозумілі населенню, а тому зустрічають з його боку супротив. «Головна проблема уряду – невміння пояснити громадянам вигоди, які можуть надати ті чи інші зміни у державі», – наголосив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

На його думку, за таких умов Україна може перетворитися на країну третього світу, адже вона досі залишається «пострадянською державою з постсоціалістичною економікою».

Дослідження Агентства моделювання ситуацій опирається на аналіз інформаційної політики уряду щодо проведення реформ, змісту газетних та інтернет-публікацій, результатів соціологічних опитувань та висновків міжнародних організацій. Зокрема, зазначили в агентстві, Венеціанська комісія висловила побоювання, що реформа судочинства «існуватиме лише на папері».
XS
SM
MD
LG