Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі більше не балотуватиметься на прем’єра Італії


Глава уряду Італії Сільвіо Берлусконі не буде змагатися за посаду прем’єр-міністра на наступних парламентських виборах 2013 року.

«Намагатимуся створити в Італії Народну європейську партію, але у 77 років не зможу бути прем’єром», – наголосив він щодо свого політичного майбутнього в інтерв’ю газеті La Repubblica.

Берлусконі також оголосив свого наступника. За його словами, на майбутніх виборах лідером правоцентристської коаліції буде чинний міністр юстиції Анджеліно Альфано. Цей 40-річний політик нині очолює партію Берлусконі «Народ свободи».

Сільвіо Берлусконі також відкинув можливість обрання його президентом Італії. На цій посаді він бачить свого соратника, секретаря Ради міністрів Джанні Летта.

74-річний Сільвіо Берлусконі фігурує у чотирьох карних справах. Його обвинувачують у корупції, податковому шахрайстві та підбурюванні до проституції. Через судові та сексуальні скандали, а також поразку правоцентристів на останніх місцевих виборах ліва опозиція вимагала відставки прем’єра і дострокових виборів.

У розмові з La Repubblica Берлусконі вкотре заявив, що добровільно крісло прем’єра не залишить. «Не піду у відставку, але хотів би», – сказав італійський прем’єр-міністр.
XS
SM
MD
LG