Доступність посилання

ТОП новини

НКЗУ просить захистити свободу й демократію в країні


Народний комітет захисту України просить країни демократичного співтовариства допомогти захистити свободу й демократію в Україні.

Про це йдеться у заяві комітету з приводу суду над колишнім Прем’єр-міністром і лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

У комітеті зазначають, що у приміщенні Печерського суду Києва «відбувається не просто судилище, а справжнє антилюдське знущання над лідером опозиції Юлією Тимошенко. Це видовище, якому позаздрили б середньовічні інквізитори та сталінські прокурори. Демонстративно й зухвало порушуються права підсудної, представників засобів масової інформації, перекреслюються основи судочинства».

У комітеті наголошують, що «яким би не був вирок суду у так званій «справі Тимошенко», він не матиме законної сили, адже процес відбувається з численними порушеннями законності, має відверто політичний, замовний характер».

У зв’язку з цим Народний комітет захисту України вимагає припинити знущання над справедливістю, законністю, демократією та забезпечити об’єктивний розгляд справи проти Тимошенко.

Заяву від імені Народного комітету захисту України підписав знаний український поет і громадський діяч Дмитро Павличко.
XS
SM
MD
LG