Доступність посилання

ТОП новини

Демографічні проблеми загрожують ринку праці в Україні – експерти ООН


Стрімке старіння працездатного населення, низька народжуваність та потужна трудова міграція, що спостерігаються в Україні, загрожують нормальному функціонуванню її ринку праці та економіці у цілому. Такий висновок оприлюднили сьогодні, у Всесвітній день народонаселення, експерти Фонду народонаселення ООН та Державного комітету статистики України.

«Старіння населення України створює серйозне навантаження на податкову систему у плані пенсійного забезпечення у недалекому майбутньому та на систему охорони здоров’я, призводить до зменшення підприємницької активності, що у свою чергу перешкоджає економічному зростанню», – заявила директор представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан.

За словами Ехсан, відповідно до програми розвитку ООН, експерти організації разом з українським урядом та громадськими організаціями співпрацюють з метою покращити репродуктивне здоров’я українців, забезпечити гендерну рівність та підтримати створення в Україні надійної системи даних міграційних процесів.

Нузхат Ехсан також повідомила, що ООН має намір виділити Україні 6,5 мільйонів доларів на протидію в 2012–2016 роках зменшенню кількості населення, а також на проведення перепису населення в 2012 році.
XS
SM
MD
LG