Доступність посилання

ТОП новини

Банк «Надра» офіційно перейшов під контроль Фірташа


Австрійська компанія Centragas Holding, підконтрольна українському бізнесменові, співвласнику швейцарського газотрейдера «РосУкрЕнерго» Дмитру Фірташу, стала найбільшим акціонером банку «Надра». Про це повідомляє прес-служба установи.

«Банк завершив усі необхідні операції в системі депозитарного обліку цінних паперів, що дає змогу компанії Centragas Holding стати повноправним найбільшим акціонером «Надра» з часткою 89,97% у статутному капіталі банку. Цьому передувало завершення процедури реєстрації державними регуляторами збільшення розміру статутного капіталу та додаткової емісії акцій банку», – йдеться в повідомленні.

Centragas Holding, що належить українським бізнесменам Дмитрові Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%), викупила весь обсяг додаткової емісії акцій проблемного банку «Надра» на суму 3,5 мільярди гривень.

Банк «Надра» заснований у 1993 році. На початок квітня 2011 року його найбільшими акціонерами були дві кіпрські компанії. За даними Національного банку України, за розміром активів на 1 квітня 2011 року банк «Надра» посідав 12-е місце серед 176 банків.
XS
SM
MD
LG