Доступність посилання

ТОП новини

Про відмову адвоката вести справу Тимошенко поінформують дисциплінарну комісію


Суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв ухвалив звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури через відмову адвоката колишнього Прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко Миколи Титаренка виконувати обов’язки її захисника.

«Адвокат не повинен вчиняти дії, спрямовані на затягування розгляду справи. Фактично відмова захисника Титаренка від перейнятого на себе захисту Тимошенко призводить до затягування справи», – пояснив Кірєєв у відповідь на клопотання Тимошенко про відмову від послуг Титаренка, як цитує його слова агентство «Інтерфакс-Україна».

Тому суд, за його словами, поінформує кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури про неналежне виконання адвокатом своїх обов'язків.

Сам Титаренко був сьогодні відсутній у залі Печерського райсуду Києва, який розглядає справу Тимошенко щодо газових контрактів. Він перебуває на лікарняному і заявляє, що через погане самопочуття не встигає ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Тимошенко також стверджує, що її другий захисник, народний депутат Сергій Власенко перебуває за кордоном для збору необхідних доказів у її справі.

Водночас колишня дружина Власенка Наталія Окунська у своєму листі, який зачитав Кірєєв, заявила, що Власенко перебуває в Києві. За її словами, її колишній чоловік 7 липня повернувся з Відня і перебуває в столиці. «Він обманює правосуддя», – заявила Окунська.

Наступне судове засідання в цій справі має відбутися 15 липня. До того часу Тимошенко має знайти собі нового захисника.
XS
SM
MD
LG